Carla de Jong(1961)

Op zoek naar de Essentie : telkens een sluier wegnemen.

In mijn zoektocht naar dat wat de Essentie van het leven is ben ik zo het één en ander tegengekomen. Het heeft mij gevormd. Me bij mijn kracht en creativiteit gebracht. Me in contact gebracht met mijn Essentie.
En daar, onder die sluiers, is een grote rijkdom te vinden. Het is niet altijd even makkelijk, maar de reis is zeker de moeite waard.

De afgelopen jaren heb ik steeds meer de behoefte mijn kennis en wijsheid te delen en over te dragen. Nadat ik 25 jaar werkzaam geweest ben in het basisonderwijs heb ik sinds 2004 mijn eigen praktijk: de Essentie.
Tijdens mijn onderwijsloopbaan ging ik me steeds meer interesseren voor “Dat wat de mens beweegt”.
Ik deed de studie integrale – H.B.O. psychologie in Utrecht. Deze opleiding heb ik in de zomer van 2002 afgesloten met het diploma: psycholoog.
Verder volgde ik opleidingen in de voetreflexologie, Healing Arts / Liquid Light Remedies en verzamelpuntcorrectie. Ik deed een Reiki-opleiding, H.B.O. medische basiskennis en een opleiding Buteyko(adem)methode. Ik volgde twee jaar de opleiding Transformatiewerk. Ik volgde lessen in Wezenlijke Geneeskunde / energetisch werk.

Alle opleidingen ten spijt heb ik gemerkt dat het leven zelf de grootste leerschool is!

In mijn praktijk De Essentie voeg ik wezenskracht, levenservaring en opleiding samen in de begeleiding aan volwassenen en kinderen.
Ieder mens is anders en dit vraagt om een begeleiding die bij die persoon, in die situatie, op dat moment, aansluit.
In mijn praktijk begeleid ik mensen in hun proces naar Bewust-Zijn en gezondheid door in contact te zijn met hun eigen Ziel, hun eigen kracht, hun eigen kwaliteiten, hun eigen bron.